Thursday , June 13 2024

Biserica Fortificata

Ce biserica fortificata de langa Brasov trebuie sa vizitez?

In cazul in care te-ai gandit sa vizitezi Brasovul, trebuie sa vizitezi si fiecare biserica fortificata din apropierea orasului. Exista cateva sate in jurul Brasovului care se mandresc cu biserici fortificate.

Acestea merita sa fie vizitate de catre fiecare turist care ajunge in Brasov datorita faptului ca au o istorie frumoasa in spate. Acesta este si motivul datorita caruia foarte multe persoane parcurg zeci sau sute de kilometri pentru a le vizita.

In randurile de mai jos vom discuta pe scurt despre optiunile pe care le ai la dispozitie atunci cand vizitezi Brasovul. Fireste, optiunile fac referire strict la bisericile fortificate din apropierea Brasovului.

Cea mai cunoscuta biserica fortificata din judetul Brasov

Multe persoane care locuiesc in Brasov sau in apropiere, cunosc toate bisericile fortificate din zona. Ei bine, fara doar si poate, cea mai cunoscuta dintre ele se afla in comuna Prejmer. Biserica fortificata Prejmer se afla la doar 15 kilometri departare de orasul de sub Tampa.

Face parte din Patrimoniul UNESCO inca din anul 1999, alaturi de alte biserici fortificate din Romania. Este insa printre cele mai vechi, constructia incepand datorita Cavalerilor Teutoni in anul 1218.

Totodata, este singurul obiectiv turistic al Romaniei cu trei stele Michelin in faimosul Ghid Verde Michelin. Acesta nu poate fi decat un motiv de mandrie pentru locuitorii comunei respective.

Alte biserici fortificate cunoscute din judet

Dupa biserica fortificata de la Prejmer, merita sa aducem in discutie si biserica de la Harman. Aceasta era in trecut o basilica romana. A fost insa modificata in stilul gotic iar ulterior fortificata. A fost construita in secolul al XIII-lea, si se afla la doar cativa kilometri de Brasov.

Biserica FortificataAceasta biserica are 7 turnuri, insa cel mai important si cel mai vizibil de la distanta este turnul clopotnita.

O alta biserica fortificata din apropierea Brasovului este cea de la Sanpetru, construita in anul 1794. Aceasta a fost construita in locul unei bazilici medievale care data inca din secolul al XIV-lea.

Referitor la aceasta biserica amintim ca din triplul zid de aparare au ramas pastrate doar cateva ruine ale celor doua fortificatii exterioare. In schimb, zidul interior este conservat in intregime, impreuna cu cele 5 turnuri de aparare si bastioane. In interior se afla camari construite pe doua nivele.

Nu in ultimul rand, aducem in discutie si biserica fortificata din satul Viscri. Aceasta biserica dar si localitatea Viscri au devenit populare dupa ce Printul Charles si-a cumparat o casa in localitate.

Aceasta biserica a fost construita in secolul al XIII-lea si face parte de asemenea din Patrimoniul UNESCO. Aici poate fi vizitat si un muzeu care prezinta obiectele si straiele populare ale sasilor care locuiau in zona.

Alte biserici fortificate

Asadar, v-am prezentat pe scurt informatii despre fiecare biserica fortificata din apropierea Brasovului. Exista insa alte astfel de biserici si in alte zone din tara, in mod special in Transilvania.

De exemplu, judetul Sibiu se mandreste cu biserica de la Biertan dar si cu biserica de la Valea Viilor. Nici judetul Mures nu se lasa mai prejos, avand una dintre cele mai des vizitate biserici fortificate din tara, la Saschiz.

Biserica de la Darjiu din judetul Harhita atrage de asemenea multi turisti, iar exemplele pot continua. Acesta este un motiv de bucurie pentru ca oamenii au o multime de optiuni cand vine vorba despre vizitarea bisericilor fortificate.

Close