Thursday , June 13 2024

Constructii Modulare

Informatii generale despre constructii modulare

Este foarte probabil sa fi auzit discutii despre constructii modulare la un anumit moment dat. La fel de probabil este si sa va fi intrebat ce sunt aceste constructii. Ce diferente exista intre acestea si constructiile traditionale pe care le cunoastem cu totii.

Ei bine, constructiile modulare mai sunt cunoscute si sub denumirea de constructii prefabricate. Mai simplu spus, este vorba despre constructii fabricate in interiorul unei fabrici, iar apoi asamblate pe santier peste fundatie.

Acest tip de constructii devine cu fiecare zi care trece, tot mai popular pe teritoriul tarii noastre. Nu este insa o mare surpriza aceasta, datorita avantajelor pe care constructiile modulare le ofera. Cateva dintre aceste avantaje va sunt prezentate in randurile de mai jos.

Avantaje constructii modulare

1. Control imbunatatit al calitatii

Deoarece cea mai mare parte a constructiei are loc intr-o fabrica, exista un control al calitatii mult mai mare in comparatie cu metodele traditionale de constructie. Acesta este un avantaj important pentru ca aveti siguranta ca achizitionati o cladire pentru care s-a pus mare pret pe calitate.

2. Previzibilitate mai mare

Constructia in afara santierului permite o mai mare predictibilitate, ceea ce in mod esential, ajuta la mentinerea calendarului proiectului. Riscul de deteriorare datorita vremii, problemele de depozitare si furtul pe santier sunt mult reduse intr-un cadru din fabrica. Acest lucru ajuta si la mentinerea costurilor la un nivel scazut.

3. Constructiile modulare sunt construite mai repede decat cele traditionale.

Acesta este in mod evident un alt evident. Constructiile modulare sunt construite mult mai repede in comparatie cu cele traditionale.

Acest lucru se datoreaza dupa cum am mentionat deja, faptului ca structura cladirii este fabricata in interiorul unei fabrici. Pana cand fundatia cladirii este finalizata si intarita pentru a suporta greutatea structurii, si structura cladirii este finalizata in fabrica.

Urmeaza asamblarea pe santier, executarea finisajelor iar cladirea poate fi data in folosinta.

4. Costuri avantajoase

Nu trebuie sa uitam de costurile avantajoase ale constructiilor modulare. In majoritatea cazurilor, o casa modulara, o cabana sau orice alta constructie modulara, costa cu pana la 50% mai putin decat o constructie traditionala.

Constructii ModulareExista mai multe motive datorita carora preturile acestor constructii modulare sunt reduse. Putem aminti de exemplu faptul ca structura cladirii este realizata in fabrica in timp ce pe santier este executata fundatia. In acest fel, timpul pentru finalizarea constructiei este mai mic, iar firmele pot incepe alte lucrari, si isi permit sa solicite preturi reduse.

Apoi, materialele folosite pentru aceste constructii modulare sunt cumparate in cantitati foarte mari. Acest lucru le ofera producatorilor posibilitatea de a cumpara materialele la pret redus, si pot vinde constructiile la preturi avantajoase pentru client.

5. O multitudine de designuri

Cine isi doreste o casa sau orice alta constructie modulara, poate beneficia de design la comanda pentru a proiecta o structura complet functionala.

Producatorii de constructii modulare au de obicei diverse proiecte pe care sa le arate clientilor dar daca acestia isi doresc, designul oricarei cladiri poate fi modificat. Totul se poate face in functie de dorintele si bugetul clientului.

Concluzie

Constructiile modulare sunt asadar acele constructii efectuate intr- o fabrica, si asamblate apoi pe santier. Acestea ofera beneficiarilor o multime de avantaje importante. Cateva dintre acestea v-au fost enumerate in randurile de mai sus ale articolului.

Daca intentionati sa construiti o casa sau aveti nevoie de o cladire, indiferent de destinatia acesteia, optati pentru constructii modulare. Veti avea doar beneficii de pe urma acestora.

Citeste si...

Topograf Brasov

Topograf Brasov

Cand si de ce pot avea nevoie de un topograf Brasov? Cand vine vorba despre …

Close