Saturday , April 13 2024

Keratorefractometrie

Dispozitive folosite in keratorefractometrie

In viata de zi cu zi, este foarte greu de crezut ca veti auzi persoane cunoscute avand discutii despre keratorefractometrie. In general, oamenii au diferite alte subiecte de discutie (sport, politica, pasiuni, activitati sau sanatate).

Si cand discutam despre keratorefractometrie, subiectul are legatura cu sanatatea. Mai exact, cu sanatatea ochilor, iar mai multe detalii cu privire la acest subiect va recomandam sa aflati citind acest articol.

La ce sa ne asteptam de la keratorefractometrie?

Problemele obisnuite de vedere, cum ar fi miopia sau hipermetropia sunt rezultatul erorii de refractie. Autorefractorii sunt utilizati pentru a masura gradul de eroare de refractie a ochiului si sunt potriviti pentru aplicatii cum ar fi diferentierea aberatiilor corneene de cele lenticulare si evaluarea pacientilor pre-si post-chirurgie refractiva.

Pacientul isi concentreaza vederea pe o tinta de fixare, cum ar fi un balon cu aer cald care pluteste pe uscat. La fel ca multe instrumente de oftalmologie, acestea au intervale de masurare sferice si cilindrice de la -30 la +25D/±10D, respectiv.

Deoarece linia dintre autorefractor si keratometru este adesea neclara, clientul ar trebui sa fie constient de sistemele care au intervale de masurare separate pentru autorefractie si keratometrie.

Ce dispozitive se folosest in acest sens?

Exista diverse dispozitive care pot fi folosite de catre medicii oftalmologi. De exemplu, dispozitivul KR-800 Auto Kerato-Refractometer de la Topcon Healthcare poate fi deosebit de util. KR-800 Auto Kerato/Refractometru incorporeaza cea mai recenta tehnologie de design si ergonomie.

KR-800 are un nou panou tactil color luminos, de 8,5 inchi, pentru a controla functiile principale. Iese in evidenta printr-o functionare imbunatatita a joystick-ului datorita unei reduceri de 23% a greutatii fata de modelele anterioare.

Sistemele Topcon au fost renumite pentru acuratetea lor datorita tehnologiei dovedite cu prisme rotative. Noul KR-800 dispune si de aceasta tehnologie, astfel incat sa aveti incredere ca masuratorile keratometrice si refractive precise si stabile vor fi norma.

Caracteristici:

 • Ecran tactil luminos, nou de 8,5 culori.
 • Design compact, modern si ergonomic.
 • Functionare imbunatatita a joystick-ului datorita unui design cu 23% mai usor.
 • Usurinta in utilizare si operabilitate.
 • Tehnologia Topcon Rotary Prism pentru masuratori keratometrice si refractive foarte precise.

Cand vine vorba despre keratorefractometrie, KR-1 Auto Kerato-Refractometer de la Topcon Healthcare isi dovedeste de asemenea eficiena.

Noul KR-1 Auto Kerato-Refractometer are o functionare complet automatizata cu un ecran tactil color usor de utilizat, un monitor rotativ la 360 de grade si un aspect flexibil si un design care economiseste spatiu. Sistemul de masurare patentat Prism asigura masuratori rapide, precise si repetabile de refractie si keratometrie.

Caracteristici:
 • Aspect flexibil si design care economiseste spatiu
 • Monitor rotativ la 360°
 • Panou tactil color usor de utilizat
 • Design confortabil pentru pacienti
 • Sistemul de masurare patentat Prism asigura o precizie stabila a masuratorilor.

KR-800S Auto Kerato-Refractometru de la Topcon Healthcare este un alt echipament de ultima generatie folosit in keratorefractometrie. Echipamentul incorporeaza tehnologia Topcon Rotary Prism pentru o precizie de neegalat si masuratori consistente.

KeratorefractometrieDispune de mai multe teste noi, inclusiv o verificare a acuitatii vizuale (VA) pentru distante apropiate si indepartate, testarea sensibilitatii la contrast, testarea grilei si testarea stralucirii.

In plus, va permite sa confirmati VA obiectiv si subiectiv in conditii de stralucire de dinainte de operatia de cataracta. Designul compact si usor de utilizat ofera citiri rapide si precise, cu o pregatire minima necesara.

Caracteristici:

 • Masurare obiectiva precisa (REF, KRT, R/K).
 • Confirmati acuitatea vizuala obiectiva si subiectiva in conditii de stralucire inainte de operatia de cataracta.
 • Usor de utilizat, masuratori rapide.
 • Design compact, usor de utilizat, cu ecran tactil color lat de 8,5 inchi.
 • Testarea sensibilitatii la contrast.
 • Test de diagrama grila.
 • Tehnologia exclusiva Topcon Rotary Prism pentru o precizie de neegalat.

Asadar, dupa cum se poate vedea, in momentul in care vine vorba despre keratorefractometrie, exista suficiente echipamente. Unele dintre ele sunt mai mult sau mai putin performante comparativ cu celelalte. Fireste, si pretul este diferit

Citeste si...

Cabinet Dentar Brasov

Cabinet Dentar Brasov

Cabinet Dentar Brasov – Specialisti Si Aparatura Moderna! Un Cabinet Dentar Barsov este ideal pentru …

Close