Saturday , April 13 2024

Implantologie Orala Brasov

Ce trebuie sa stiu despre implantologie orala Brasov?

In momentul in care auziti discutii despre implantologie orala Brasov, este posibil sa nu cunoasteti foarte multe detalii.

Ei bine, implantologia reprezinta una dintre ramurile stomatologiei. Aceasta ramura a stomatologiei este axata pe implanturile dentare. Citind articolul pana la final, puteti afla o multime de informatii interesante in legatura cu acest subiect.

Implantologie orala Brasov: De ce este necesara implantologia?

Un dinte natural are doua componente principale: Coroana si radacina. Coroana este partea vizibila a dintelui, iar radacina este situata sub linia gingiei, in osul maxilarului. Implantologia este o ramura a stomatologiei, care este dedicata implanturilor dentare.

Implantul dentar este o radacina artificiala a dintelui care se introduce in osul maxilarului (fie maxilar, fie mandibula). Adesea are forma unui surub care este compus din titan sau aliaj de titan.

Implanturile dentare pot fi considerate o solutie in cazul pentru pacientilor carora le lipseste unul sau mai multi dinti. Un implant dentar singur nu poate inlocui dintele natural. Un bont trebuie sa fie montat pe implantul introdus in osul maxilarului.

In functie de numarul de dinti de inlocuit, se va pregati si se va instala pe bont, o coroana artificiala, o proteza totala sau partiala sau o punte. Daca pacientului ii lipseste un singur dinte, va fi suficienta o singura coroana.

Implantologie Orala BrasovAtunci cand se doreste inlocuirea mai multor dinti, sunt disponibile multe optiuni. Se poate alege folosirea unui singur implant cu mai multe coroane unite printr-o punte sau o proteza. Se poate opta si pentru utilizarea mai multor implanturi cu coroane distincte. Aceasta alegere este ii apartine in totalitate pacientului.

Procedura in ambulatoriu efectuata sub anestezie locala

Procedura de implantologie orala Brasov sau ma simplu spus introducerea implanturilor dentare este o procedura chirurgicala efectuata intr-o clinica de stomatologie, sub anestezie locala.

Mai multi profesionisti care activeaza in domeniul sanatatii dentare sunt calificati pentru instala rea de implanturi dentare: stomatologi, chirurgi buco-maxilo-faciali, parodontisti si alti specialisti in stomatologie.

Acesti profesionisti trebuie sa aiba o pregatire extinsa in implantologie. Dentistii si protestii sunt adesea specializati in fabricarea de coroane, punti si proteze care sunt montate pe implanturi.

Beneficiile implanturilor dentare

Persoanele care au nevoie de implantologie orala pentru a obtine un implant dentar, se pot bucura de o multime de beneficii. In primul rand, implanturile permit instalarea de proteze dentare fixe sau detasabile.

Sunt mai confortabile si mai discrete deoarece nu provoaca nicio frecare sau miscare neplacuta pe gingii ca in cazul protezelor amovibile care nu sunt montate pe implanturi (ex: proteze partiale sau complete). Este posibil sa obtineti o proteza implanto-suportata care sa nu acopere deloc palatul.

Nu este nevoie de adeziv (clei pentru proteze dentare) pentru a mentine proteza pe implant. Implanturile ofera o mai buna stabilitate dintilor artificiali. Acesta este un mare avantaj deoarece usureaza mestecatul si digestia, imbunatateste totodata confortul si faciliteaza vorbirea.

Pacientii nu sunt obligati sa-si adapteze dieta pentru implanturi, acesta fiind un alt avantaj al celor care au nevoie de implantologie orala.

In plus, implanturile dentare permit distribuirea fortelor de mestecat intre implanturi si structurile adiacente ale gurii (gingii, oase si dintii ramasi), ceea ce ajuta la reducerea stresului asupra acestor structuri.

In plus…

Cand dintii sanatosi se afla inca in gura, pacientul poate pastra acesti dinti ramasi mai mult decat daca nu ar fi avut un implant si daca spatiul creat de dintii lipsa a ramas liber.

Implanturile contribuie la conservarea osului alveolar (osul care sustine dintii) impiedicand resorbtia acestuia acolo unde dintii lipsesc. De fapt, cand exista dinte lipsa, osul alveolar care obisnuia sa-l sustina nu mai este stimulat astfel ca ajunge sa deterioreaza treptat.

Implanturile ofera impresia de dinti naturali, iar aici ne referim atat din punct de vedere estetic cat si functional,. Acestea actioneaza ca o radacina naturala a dintelui. Prin urmare, pacientii isi pot recapata integritatea trasaturilor faciale care au fost afectate din cauza ca au pierdut mai multi dinti.

Exista multe avantaje asociate cu implanturile dentare, deci ideea de a trece pragul specialistilor in implantologie orala Brasov nu este una rea.

Citeste si...

Cabinet Dentar Brasov

Cabinet Dentar Brasov

Cabinet Dentar Brasov – Specialisti Si Aparatura Moderna! Un Cabinet Dentar Barsov este ideal pentru …

Close